Home > Novosti > Objavljena uputa za korisnike tipa operacije 10.1.17. “Poticanje uporabe stajskog gnoja na oraničnim površinama”

Objavljena uputa za korisnike tipa operacije 10.1.17. “Poticanje uporabe stajskog gnoja na oraničnim površinama”

Ovaj tip operacije može se provoditi na površinama koje su u ARKOD sustavu registrirane kao oranice, a mogu biti i površine pod travom, travolikom pašom i djetelinom. Za potporu nisu prihvatljive površine trajnih travnjaka, trajnih nasada, plastenici, staklenici,  kao i zemljište na ugaru te zemljište na kome se uzgaja cvijeće i ukrasno bilje.

Zahtjev za potporu za operaciju 10.1.17. Poticanje uporabe stajskog gnoja na oraničnim površinama može se podnijeti i za dio ARKOD parcele (vrsta uporabe oranica) unosom geoprostornih podataka o korištenju dijela parcele putem Agroneta.

Operaciju 10.1.17. “Poticanje uporabe stajskog gnoja na oraničnim površinama” nije trenutno moguće kombinirati s drugim operacijama iz Mjere 10 te s podmjerama iz Mjere 11.

Uputu možete pronaći na ovdje.

Izvor: https://www.apprrr.hr/objavljena-uputa-za-korisnike-tipa-operacije-10-1-17-poticanje-uporabe-stajskog-gnoja-na-oranicnim-povrsinama/

Leave a Reply