Lokalne akcijske grupe sa područja Primorsko-goranske županije (LAG Gorski kotar, LAG Vinodol; LAG Kvarnerski otoci i LAG Terra Liburna) provode projekt suradnje pod nazivom „KU-HA-ČA – Kulinarska harmonija čarobnih okusa Primorsko-goranske županije“.
Cilj projekta je poticanje razvoja ruralnog područja i povećanje konkurentnosti lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine te promocija kratkih lanaca opskrbe.
LAG Gorski kotar nositelj je aktivnosti održavanja kulinarske radionice pod vodstvom chef–a Davida Skoke. Kulinarska radionica je održana dana 08. studenog 2024. godine, u Gorskom parku Kupjak. Na istoj su bila kreirana jela u tri slijeda sa namirnicama proizašlim iz Analize stanja zastupljenosti lokalnih poljoprivrednih proizvoda u ugostiteljskim objektima, a to su pastrva, krumpir, divljač, sir, rakije/likeri.
Chef Skoko je u svom inspirativnom i zanimljivom obraćanju sudionicima naglasio važnost lokalnog i domaćeg te pristupačnosti Gorskog kotara kao cjelogodišnje destinacije zbog prometne povezanosti i prepoznatljivosti.
Cilj radionice bio je potaknuti lokalne ugostitelje na korištenja lokalnih namirnica i autentičnih okusa u svojim jelovnicima te međusobno povezivanje lokalnih proizvođača i ugostitelja.
Radionica je bila i više nego uspješna, a sudjelovalo je više od 20 sudionika ciljanih skupina. Ambijent i vrhunska usluga u Gorskom parku Kupjak dodatno je upotpunilo doživljaj same radionice.