enhr
Naslovnica > PITANJA I ODGOVORI

PITANJA I ODGOVORI

_____________________________________________________________________________
PITANJA I ODGOVORI pristigli u svezi natječaja 374100:

P1: Poštovani, imam pitanje u vezi s natječajem 7.4.1. „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI TE POVEZANU INFRASTRUKTURU“. Kao prihvatljivi trošak, navedeno je između ostalog: Troškovi opremanja vatrogasnog doma i spremišta (isključujući opremu za obavljanje poslova vatrogasne djelatnosti). Da li je negdje specificirano što sve ulazi u te troškove? Nadalje, da li je u okviru toga prihvatljiva i nabava defibrilatora (3 komada)? Unaprijed hvala na odgovoru

O1: Poštovana, Vezano za Vaš upit glede prihvatljivih troškova na natječaju LAG-a Gorski kotar za TO 7.4.1. „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI TE POVEZANU INFRASTRUKTURU“, natječajnom dokumentacijom je u Prilogu II. Lista prihvatljivih troškova propisano koji su troškovi prihvatljivi u okviru predmetnog natječaja. U Prilogu II. Pod Opremanje stoji : „ Troškovi opremanja vatrogasnog doma i spremišta (isključujući opremu za obavljanje poslova vatrogasne djelatnosti)“.

P2: Poštovani, Kod Popisa dokumentacije odnosno kod dokumenta Dokaz postojeće građevine, navedeno je sljedeće: Dokument je potrebno dostaviti u slučaju ulaganja u rekonstrukciju postojeće građevine i/ili ulaganja u opremanje postojeće građevine. Ukoliko Prijavitelj nabavlja inventar za opremanje vatrogasnog doma, da li je u tom slučaju potrebno dostaviti navedeni dokument? Unaprijed hvala na odgovoru.

O2: Poštovana, u Prilogu I. DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ natječaja ref. oznake 374100, pod Obaveznom dokumentacijom se navodi da je potrebno dostaviti Dokaz postojeće građevine. Traženi dokument je dio obavezne dokumentacije koju je prijavitelj dužan dostaviti. Dokument je potrebno dostaviti i u slučaju ulaganja u opremanje postojeće građevine u vašem slučaju vatrogasnog doma.

 

 

______________________________________________________________________________