Home > Novosti > ODRŽAN 1. SASTANAK “CLLD KOORDINACIJE PGŽ” U 2024. GODINI

ODRŽAN 1. SASTANAK “CLLD KOORDINACIJE PGŽ” U 2024. GODINI

Dana 5. ožujka 2024. godine, članovi “CLLD koordinacije PGŽ” okupili su se u restoranu Marine Punat, na prvom sastanku u tekućoj godini. Na području Primorsko-goranske županije djeluju četiri LAG-a: LAG Gorski kotar, LAG Kvarnerski otoci, LAG Terra Liburna i LAG Vinodol, koji su od 2018. godine raspisali ukupno 18 natječaja putem kojih je odobreno 128 projekata. Primorsko-goranska županija je prepoznala važnost LAG-ova kao temeljne pokretače ruralnog razvoja.

Sastanak je otvoren pozdravom predsjednika LAG-a, gospodina Zdenka Kirinčića, koji je istaknuo važnost okupljanja članova “CLLD koordinacije PGŽ” te pozvao prisutne da se aktivno uključe u raspravu o ključnim pitanjima za područje županije.

Tijekom sastanka, članovi su raspravljali o natječaju Primorsko-goranske županije za sufinanciranje programa i projekata lokalnih akcijskih grupa iz poljoprivrede u 2024. godini. Također, predstavljen je međuteritorijalni projekt suradnje pod nazivom “KUHAČA – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije”. Članovi su izrazili potporu projektu te su razgovarali o mogućnostima integracije lokalnih resursa kako bi se projekt uspješno implementirao.

U dijelu rezerviranom za “Razno”, članovi su razmijenili informacije o aktualnostima i inicijativama s njihovih područja te postavljali pitanja vezana uz organizaciju “CLLD koordinacije PGŽ”.

Sastanak je protekao u konstruktivnom ozračju, a članovi su izrazili zadovoljstvo razmjenom ideja i informacija. Zaključci sastanka uključivali su dogovore o daljnjim koracima vezanim uz natječaj i projekt “KUHAČA”. Sudionici su se složili da će suradnja na ovim inicijativama pridonijeti jačanju lokalnih zajednica te potaknuti održivi razvoj Primorsko-goranske županije.

Sastanak “CLLD koordinacije PGŽ” završen je konstruktivnom raspravom i planiranjem budućih aktivnosti. Članovi su se složili da će suradnja na natječaju i projektu “KUHAČA” predstavljati korak naprijed u jačanju lokalnih zajednica i razvoju područja Primorsko-goranske županije.

 

Izvor: https://www.kvarnerski-otoci.hr/?p=2860

Leave a Reply