Home > Novosti > Objavljen natječaj: Za sprječavanje štete od divljači dva milijuna kuna

Objavljen natječaj: Za sprječavanje štete od divljači dva milijuna kuna

Objavljen natječaj: Za sprječavanje štete od divljači dva milijuna kuna

Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50.000 kuna, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Raspisan je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža) za sprječavanje štete od divljači u lovištima, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja za ovu godinu iznosi 2.000.000 kuna. “Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50.000 kuna”, stoji u priopćenju.

Novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža), a prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici i fizička i pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačka organizacija.

Prijavitelj poljoprivrednik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave, a prijavitelj lovoovlaštenik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu. Zaštitna sredstva moraju biti postavljena i služiti svrsi za koju su namijenjena najmanje pet godina od dana kupnje.

Detalje natječaja pogledajte ovdje.

Natječaj je otvoren do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 20. prosinca 2021. godine.

Leave a Reply