Home > Novosti > Ministrica Vučković održala radni sastanak u Primorsko-goranskoj županiji, posjetila i Gorski kotar

Ministrica Vučković održala radni sastanak u Primorsko-goranskoj županiji, posjetila i Gorski kotar

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović dana 05. listopada 2021. godine, u nazočnosti župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, saborske zastupnice Majde Burić, načelnika Općine Ravna Gora Mišela Šćuke, ravnatelja Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Dalibora Šoštarića, predstavnika lokalne i regionalne samouprave te lokalnih poljoprivrednika održala radni sastanak o svim poljoprivrednim aktualnostima u županiji. Također, ministrica je posjetila Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj, kao i Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“ u Staroj Sušici.
Domaćini su ministrici Vučković i suradnicima izložili probleme lokalnih poljoprivrednika, prerađivača i drvoprerađivača te se susrela s predstavnicima poljoprivrednih gospodarstava iz sektora mesnog i mliječnog govedarstva te vinskog i vinogradarskog sektora. Na sastanku se razgovaralo o potporama u poljoprivredi na području Gorskog kotara, drvnoj industriji, turističkim aktivnostima u sklopu lovišta te razvoju kompleksa u Staroj Sušici, a najviše su bile zastupljene teme oko pitanja neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, šteta od divljači te program potpore za sektor govedarstva.

Također, ministrica je posjetila Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije u Staroj Sušici, osnovan još 2000. godine. Njegov rad je usmjeren na OPG-ove, udruge i zadruge koje se bave poljoprivredom te provodi čitav niz aktivnosti poput prikupljanja podataka vezanih za ruralni prostor, sudjelovanje u izradi nacionalnih i regionalnih programa, provedbi projekata, promidžbi autohtonih proizvoda, kao i edukacijama poljoprivrednika, lovaca i šumara, a u sklopu Centra nalazi se i objekt za preradu voća koji je u fazi uređenja i opremanja.

Svoj posjet županiji zaključila je obilaskom jedinstvenog centra u ovom dijelu Europe, Centra za posjetitelje „Velike zvijeri“. Centar ima ulogu prezentacije zaštićenih životinjskih vrsta, ali je ujedno i novi, privlačan motiv za dolazak izletnika i turista. U sklopu multimedijskog postava Centra dočarava se stanište velikih zvijeri kroz mijene godišnjih doba kombinacijom suvremenih i klasičnih elemenata interpretacije. Izgrađen je i uređen uz pomoć sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 8,2 milijuna HRK.

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/ministrica-vuckovic-odrzala-radni-sastanak-u-primorsko-goranskoj-zupaniji/4906

Leave a Reply