Home > Novosti > Održan sastanak s predstavnicima uzgojnih udruženja mliječnih pasmina goveda i HPK na temu stanja na tržištu mlijeka

Održan sastanak s predstavnicima uzgojnih udruženja mliječnih pasmina goveda i HPK na temu stanja na tržištu mlijeka

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom, ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem i ravnateljem Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Goranom Lipavićem dana 22. srpnja 2021. godine u Ministarstvu poljoprivrede održala sastanak s predstavnicima uzgojnih udruženja mliječnih pasmina goveda, Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (SUHUH) i Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (HUSIM), te Hrvatskom poljoprivrednom komorom (HPK) na temu aktualnog stanja na tržištu mlijeka u Republici Hrvatskoj te u cilju pronalaženja mjera pomoći sektoru mliječnog govedarstva.

Na sastanku su bili nazočni predsjednik HUSIM-a Damir Horvatić, predsjednik SUHUH-a Branko Kolak i dopredsjednica Lidija Pavić, predsjednik HPK Mladen Jakopović, predsjednik Odbora za mljekarstvo HPK Igor Rešetar i voditeljica odjela u HPK Tajana Radić.

Uzgajivači su kao dodatnu otežavajuću okolnost koja se pojavila u proizvodnji mlijeka istaknuli rast cijene žitarica na svjetskom tržištu. Nakon razmjene informacija i mišljenja predstavnika proizvođača sektora proizvodnje mlijeka i predstavnika Ministarstva poljoprivrede definirane su konkretne aktivnosti kojima će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti pomagati i podržavati hrvatske proizvođače mlijeka.

Detaljnije o ovoj temi i održanom sastanku možete pronaći ovdje.

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/odrzan-sastanak-s-predstavnicima-uzgojnih-udruzenja-mlijecnih-pasmina-goveda-i-hpk-na-temu-stanja-na-trzistu-mlijeka/4770?fbclid=IwAR1HmD6KTIZ0-RyjXtcFwZCPMGFuGCmX2S2tEjr92mcpdN9UkADkDXkREbI

Leave a Reply