Home > Novosti > Otvoreno je novo E-savjetovanje na temu Nacrta Natječaja za potpore kratkim lancima opskrbe i lokalnim tržištima

Otvoreno je novo E-savjetovanje na temu Nacrta Natječaja za potpore kratkim lancima opskrbe i lokalnim tržištima

Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 16.4.1 “Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta”  iz PRR-a RH 2014. – 2020. u postupku je elektronskog savjetovanja do 25. lipnja 2021. godine. Predviđen ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 15.000.000,00 HRK.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za uspostavu, rad i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta kako bi se korisnicima što prije omogućio pristup bespovratnim sredstvima radi uspostave kratkih lanaca opskrbe i lakšeg plasmana poljoprivrednih proizvoda na tržištu. Najniža visina javne potpore po projektu je 10.000,00 EUR, a najviša 100.000,00 EUR, a intezitet javne potpore iznosi 100%.

Prihvatljivi korisnici koji se mogu prijaviti na Natječaj su operativne skupine. Partneri operativne skupine mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000,00 do 100.000,00 EUR, zatim proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru te fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima povezanim s uspostavom, radom i razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta, a koji nisu veletrgovci ili trgovački lanci. Do sada je za “Kratke lance opskrbe i lokalna tržišta” u okviru prvog Natječaja ugovoreno sedam projekata u vrijednosti 4,8 milijuna HRK.

Predmetnom E-savjetovanju možete pristupiti  ovdje.

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/u-e-savjetovanju-nacrt-natjecaja-za-potpore-kratkim-lancima-opskrbe-i-lokalnim-trzistima/4688

Leave a Reply