Home > Novosti > Započelo podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za 2021. godinu

Započelo podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za 2021. godinu

Prenosimo informaciju kako su od dana 08. ožujka 2021. u Podružnicama Agencije za plaćanja  započela podnošenja Jedinstvenih zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2021. godinu.

Zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 17. svibnja 2021. godine. Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivrednu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Također, naglasak je na tome da se za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2021. godine i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje.

Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve je do 11. lipnja 2021. godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

U svrhu što uspješnije prevencije širenja bolesti COVID-19) mole se poljoprivrednici da dogovore dolazak u Agenciju telefonskim putem ili elektroničkom poštom, a sve kako bi se zaštitili svi poljoprivrednici i njihove obitelji, ali i djelatnici Agencije te njihove obitelji.

Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2021. godinu možete pronaći ovdje.

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/zapocelo-podnosenje-jedinstvenog-zahtjeva-za-2021-godinu/4499

Leave a Reply