Home > Novosti > Natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala narušenih potresom u e-savjetovanju

Natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala narušenih potresom u e-savjetovanju

Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u postupku je elektronskog savjetovanja koje će trajati do 22. ožujka 2021. godine. Za obnovu poljoprivrednog potencijala na potresom pogođenom području predviđena su sredstva u iznosu od 120 milijuna HRK.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, koji će se moći podnositi od 12. travnja do 15. lipnja 2021. godine po pojednostavljenoj i ubrzanoj proceduri. Javnom potporom financirat će se 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Cilj ovog natječaja je obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog potresima osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje i izvor prihoda stanovništvu ruralnih prostora, kako bi se spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava i iseljavanje iz potresom pogođenog područja.

E-savjetovanje se nalazi na poveznici ovdje.

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/natjecaj-za-obnovu-poljoprivrednih-potencijala-narusenih-potresom-u-e-savjetovanju/4497

Leave a Reply