Home > Novosti > 121 milijun HRK za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi

121 milijun HRK za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj u četvrtak, 04. ožujka 2021. godine, usvojen je Program državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2021. godinu. Potpora će biti dodijeljena uzgajivačima mliječnih krava i rasplodnih krmača, proizvođačima duhana i maslinovog ulja te za očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja, za što je osigurano ukupno 121 milijun HRK iz Državnog proračuna.

Za provedbu Programa planiran je maksimalni predviđeni iznos omotnice za potporu uzgoja mliječnih krava u vrijednosti 51 milijun HRK, za uzgoj rasplodnih krmača 18,5 milijuna HRK, za proizvodnju duhana 42 milijuna HRK, za proizvodnju maslinovog ulja 8,5 milijuna HRKte za očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja milijun HRK.
Program ima za cilj unaprjeđenje uzgoja u sektoru mliječnog govedarstva i svinjogojstva, unaprjeđenje proizvodnji duhana i maslinovog ulja te očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

Korisnici potpora Programa odnose se na poljoprivrednike upisane u Upisnik poljoprivrednika, poljoprivredne površine upisane u ARKOD sustav te propisno označena i evidentirana grla u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ).

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati ovdje.

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/121-milijun-kuna-za-iznimno-osjetljive-sektore-u-poljoprivredi/4489

Leave a Reply