Home > PROJEKT SURADNJE 19.3.: „Smart specializations in the promotion of local heritage“ > Završni događaj koji promovira projekt > Predstavljanje i završetak projekta suradnje “Smart specializations in the promotion of local heritage” i brošure “Kodeks dobre prakse” – 30. lipnja 2020. godine

Predstavljanje i završetak projekta suradnje “Smart specializations in the promotion of local heritage” i brošure “Kodeks dobre prakse” – 30. lipnja 2020. godine

LAG Gorski kotar jedan je od pet partnera europskih LAG-ova (poljski LAG-ovi Zakole Dolnej Wisly kao glavni partner te LAG Vistulla Terra Culmensis i LAG-ovi Gaujas Partnerina i Jurkante iz Latvije) u transnacionalnom projektu suradnje „Smart specializations in the promotion of local heritage“, a koji se provodi u okviru mjere 19.3.2. Također, LAG Gorski kotar nacionalni je koordinator za Republiku Hrvatsku.

Projekt je osmišljen s ciljem vrednovanja i promocije lokalne baštine te autohtonih proizvoda, a što se postiže kroz razmjenu iskustava i primjera dobrih praksi partnera na projektu. Tako su glavne aktivnosti bili studijski posjeti koji su uključivali posjete lokalnih proizvođača zemalja partnera; predstavljane modela marketinga lokalnih proizvoda; posjete događanjima i sajmovima na kojima se prodaju lokalni proizvodi te inovativne metode promicanja lokalne baštine. Uz to, aktivnosti su se odnosile i na održavanje konferencija, na kojima su sudjelovali i doktori znanosti iz Poljske i Hrvatske (dr. Anna Jeczmyk i prof. dr. sc. Vuk Tvrtko Opačić) i radionice s ciljem promicanja dobre prakse te na promociju projekta i poticanje uporabe lokalne baštine. Sve to doprinijelo je povećanju prepoznatljivosti i atraktivnosti područja svih pet LAG-ova uključenih u projekt te stvaranju dodane vrijednosti proizvoda i usluga koristeći inovativne metode promocije lokalne baštine koje su osmišljene kroz ovaj projekt.

LAG Gorski kotar je za lokalne poljoprivrednike, proizvođače i zainteresirane dionike s LAG područja organizirao nekoliko radionica na temu brendiranja brenda i alata Design thinking-a koje su pomogle u sagledavanju vlastitih potencijala i dobivanju ideja na koji način inovativnim metodama dati dodatnu vrijednost svojih proizvoda i bolji plasman na tržištu.

Također, kao rezultat cijelog projekta objavljena je i brošura „Kodeks dobre prakse“ sa zaključcima projekta i primjerima dobre prakse iz Poljske, Latvije i Hrvatske.

Predstavljanjem projekta suradnje „Smart specializations in the promotion of local heritage“ i Brošure „Kodeks dobre prakse“ koje se održalo dana 30. lipnja 2020. godine u restoranu Planinskog centra Petehovac, završen je istoimeni projekt te su uručene zahvalnice svim relevantnim dionicima koji su doprinijeli realizaciji istoga.

Ovim se putem još jednom zahvaljujemo svima na suradnji i sudjelovanju u projektu te se nadamo realizaciji još brojnih projekata za razvoj Gorskog kotara!

Leave a Reply