Home > Novosti > Održana Konferencija o razvoju Gorskog kotara pod nazivom “Gorski kotar u fokusu”

Održana Konferencija o razvoju Gorskog kotara pod nazivom “Gorski kotar u fokusu”

U organizaciji Primorsko-goranske županije, 26. travnja 2019. godine održana je Konferencija „Gorski kotar u fokusu“ na kojoj su predstavnici regionalne i lokalne vlasti, Ministarstva regionalnog razvoja, sveučilišne zajednice, gospodarstvenika, te brojnih ustanova i institucija, razmatrali mogućnosti i prioritete razvoja ovog brdsko-planinskog dijela Hrvatske.

Na Konferenciji je bilo riječi i o važećem zakonodavnom okviru i dostupnim programima, a zaključci Konferencije i prijedlozi mjera bit će upućeni nadležnim nacionalnim tijelima za izradu Programa razvoja brdsko-planinskih područja.

U radu Konferencije je sudjelovalo i gost iz Francuske Christophe Leger, predsjednik SUACI Montagn’Alpes i predstavnik Francuske poljoprivredne komore u Europskoj mreži Euromontana, koji je prezentirao na koji je način Francuska osigurala uvjete za razvoj svojih brdsko-planinskih područja, raznim mjerama i poticajima poljoprivrednicima, ali i razvijenom turističkom sektoru tih regija.

U Panelu 2. pod nazivom Pogled u budućnost Gorskog kotara sudjelovala je Predsjednica LAG-a Gorski kotar, koja je odgovorila na nekoliko kratkih pitanja.

Više možete pročitati ovdje.

Leave a Reply