Home > Novosti > Održana druga Redovna Skupština LAG-a Gorski kotar u 2018. godini

Održana druga Redovna Skupština LAG-a Gorski kotar u 2018. godini

27. studenoga 2018. godine, LAG Gorski kotar, održao je drugu Redovnu Skupštinu u 2018. godini ujedno i posljednju ovogodišnju Skupštinu koju organizira LAG Gorski kotar.

Skupština je održana u prostorijama hotela Breza, Općina Ravna Gora, s početkom u 13.00 sati.

Skupština je donijela relevantne odluke za rad LAG-a, stoga su usvojene izmjene Lokalne razvojne strategije 2014. – 2020., izmjene Statuta LAG-a, usvojen je poslovnik za rad Skupštine, usvojen je financijski plan rada za 2019. godinu i financijski izvještaj za 2018. godinu i ostale oduke koje su u nadležnosti Skupštine.

LAG Gorski kotar, aktivno nastavlja raditi i na planovima za 2019. godinu, jedna od planiranih aktivnosti je i Transnacionalni projekt suradnje sa LAG-om „Zakole dolnej Wisly“ kroz podmjeru 19.3., tip operacije 19.3.2. „Provedba aktivnosti projekta suradnje“. U projekt su uključena dva poljska i dva latvijska LAG-a te LAG Gorski kotar. Aktivnosti vezane uz projekat i međusobne posjete planirane su u kolovozu i rujnu sljedeće godine. Predviđena je razmjena znanja i iskustva te primjeri dobre prakse od svih navedenih partnera.

Obzirom da su usvojene izmjene Lokalne razvojne strategije, LAG će finalizirati prvi LAG Natječaj za tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Još je jedna radna godina privedena kraju i srdačno zahvaljujemo svim članovima LAG-a koji su aktivno sudjelovali u radu LAG-a i poboljšanju kvalitete života na području Gorskog kotara.

 

Leave a Reply