Home > Novosti > Radionica za potencijalne korisnike tipa operacije 8.6.2. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva”

Radionica za potencijalne korisnike tipa operacije 8.6.2. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva”

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionicu za potencijalne korisnike tipa operacije 8.6.2 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“.
Radionica će biti održana 12. srpnja 2018. godine s početkom u 11.00 sati u KINO DVORANI MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE.

Na radionici će potencijalnim korisnicima (obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva) biti pružene informacije o otvorenom natječaju za tip operacije 8.6.2 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“ uz detaljnije upute o načinu prijave i podnošenja zahtjeva za potporu.
Visina potpore iznosi do 1.000.000 EUR.
Intenzitet potpore po projektu iznosi 50 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.
Potpora se dodjeljuje za kupnju novih i rabljenih strojeva, alata, uređaja i opreme za: predindustrijsku preradu drva, proizvodnju peleta, briketa i cijepanog ogrjevnog drva (briketirke, peletirke itd.), instalacije i/ili kupnju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u postupcima pridobivanja drva i predindustrijske prerade drva i izgradnju i rekonstrukciju objekata i kupnju nove i rabljene opreme za proizvodnju, sušenje, parenje, skladištenje i zaštitu drvnih proizvoda (sušare, parionice, silosi, skladišta za drvnu sječku, utovarivači, atomizeri itd.).
Sudjelovanje na radionici može se prijaviti na poveznici:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFLTV9HU4PA3tJ441u-d-QF1Oq5zEEdDJcZM1RgmMmfC5kBQ/viewform

Ujedno podsjećamo i na nedavno objavljeni natječaj za tip operacije 8.6.1 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima o kojem je, kao i o drugim objavljenim natječajima iz mjere 8, informacije moguće naći na poveznici:
http://ruralnirazvoj.hr/novih-270-milijuna-kuna-za-sumarski-i-drvno-tehnoloski-sektor-u-tijeku-cetiri-natjecaja-iz-mjere-8-programa-ruralnog-razvoja/

 

Leave a Reply