Home > Novosti > Objavljen novi Natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Objavljen novi Natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dana 11. travnja 2018. godine objavila je novi Natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja RH.

Prijaviti se mogu mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja Zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 132.597.000,00 HRK, a financirati se mogu mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Zahtjev za potporu popunjava se i podnosi putem AGRONET sustava u periodu od 25. travnja 2018. godine od 12.00 sati do 13. lipnja 2018. godine do 12.00 sati.

Više o ovome kao i sve detalje možete pogledati ovdje.

Leave a Reply