Home > Novosti > Trodnevna radionica Leader mreže Hrvatske namijenjena LAG-ovima s područja Republike Hrvatske

Trodnevna radionica Leader mreže Hrvatske namijenjena LAG-ovima s područja Republike Hrvatske

U periodu od 31. kolovoza do 02. rujna 2017. godine održala se radionica namijenjena LAG-ovima s područja Republike Hrvatske u organizaciji Leader mreže Hrvatske. Predmetna radionica za cilj je imala detaljnije raspraviti o izmjenama odabranih lokalnih razvojnih strategija LAG-ova za razdoblje 2014.-2020.; Planu provedbe i pripreme usklađenja te metodologiji provedbe decentraliziranog odlučivanja o samoj dodjeli javnih sredstava, temeljem Odredbe nadređenih Uredbi EU i novog Pravilnika za provedbu Mjere 19, podmjera 19.2.-19.4. PRR-a RH 2014.-2020.

Na trodnevnoj radionici koja se održala u Donjoj Stubici, sudjelovali su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja objasnivši što se od nas očekuje te koji su koraci u daljnjem radu.

Sve to je poslužilo, kako nama, tako i ostalim LAG-ovima kako bismo što bolje, lakše i temeljitije počeli s provođenjem Lokalne razvojne strategije 2014.-2020. Također, uz mnogo primjera te nesebičnih savjeta stvoreni su uvjeti za kvalitetniji daljnji rad.

Velik je posao pred nama LAG-ovima da opravdamo dobivena sredstva i izborimo se za još veću alokaciju i ovlasti u sljedećem programskom razdoblju, no to činimo sa zadovoljstvom zbog boljitka naših ruralnih krajeva!

Leave a Reply