Home > Novosti > E-savjetovanje na temu prijedloga Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori

E-savjetovanje na temu prijedloga Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori

Otvoreno je novo e-savjetovanje na temu prijedloga Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori čiji članovi mogu biti poljoprivredna gospodarstva te fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.

Cilj izmjene Zakona je obuhvatiti, obveznim članstvom u Hrvatsku poljoprivrednu komoru, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja su definirana posebnim propisom, kako bi se ojačala njihova uloga i unaprijedio status na tržištu.

Ciljana skupina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji će imati obvezu članstva u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori biti će definirana posebnim propisom, i obuhvaćati će ona gospodarstva koja se bave poljoprivredom kao gospodarskom djelatnošću i od nje ostvaruju dohodak.

Mjerljivi cilj ovog normativnog rješenja je broj obveznih članova Hrvatske poljoprivredne komore. Ostvarljivi cilj je da će obiteljska poljoprivredna gospodarstva kroz rad Hrvatske poljoprivredne komore moći aktivno i organizirano sudjelovati u kreiranju poljoprivredne politike radi poboljšanja proizvodnje i života u ruralnim prostorima.

E-savjetovanje je otvoreno do 21. kolovoza 2017. godine, a uključiti se možete ovdje.

Leave a Reply