Home > Novosti > Poziv na uključenje u izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

Poziv na uključenje u izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

Ministarstvo poljoprivrede je dana 10. lipnja 2021. godine, s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, objavilo Ponovljeni Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ u dvije sekcije. Rok za dostavu prijava je 21. lipnja 2021. godine.

Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ je da u sedam tematskih sekcija učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest javnosti o problemu bacanja hrane te potrošačima pruže jednostavne savjete kako je moguće smanjiti otpad od hrane u svakodnevnom životu.

Održavanje izložbe predviđeno je za 29. rujna 2021. godine, na Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u trajanju od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjetitelje.

U okviru ponovljenih sekcija 1. i 2. izložbeni radovi učenika imaju cilj osvijestiti činjenice o nastanku i količinama otpada od hrane u svijetu i Hrvatskoj te njegovom utjecaju na okoliš, osobito s obzirom na činjenicu da nemali dio stanovništva gladuje.

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/poziv-na-ukljucenje-u-izlozbu-hrana-nije-otpad-i-ja-mogu-utjecati/4686?fbclid=IwAR0F8-xeQUC1Zm0SZECQuuwoo_kDABlMbnc00JfalV1i4N7sQeXfgLu2rsY

Leave a Reply