Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pratite nas na:


Vodiči

Natječaji

Pravilnici


Newsletter LAG-a Gorski kotar
broj 10 - 10.3.2017.

Arhiva Newslettera
Poziv članovima i volonterima LAG-a Gorski kotar na radionicu o izradi poslovnog plana za podmjeru 4.1.

Poziv (.pdf)

Prijavnica (.docx)

OGLAS ZA TRAŽENJE VOLONTERA

Oglas (.pdf)

Prijavnica (.docx)


Bilten Hrvatske mreže
za ruralni razvoj


Pravilnik o provedbi mjere M02 “Savjetodavne službe, službe za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom i pomoć poljoprivrednim gospodarstvima”


LAG Rezultati istrazivanja obrazovnih potreba i stavova kupaca GorEC

Rezultati ankete (.pdf)

 

Otvoreno novo e-savjetovanje za podmjeru 6.2. PRR-a RH 2014.-2020.

U javnu je raspravu pušten Nacrt pravilnika o provedbi Mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. na portalu E-savjetovanje.

Pozivaju se svi zainteresirani dionici da dostave svoje konstruktivne prijedloge, kojima bi se oplemenila konačna inačica Pravilnika po kojem će se provoditi već prvi sljedeći natječaj.

U e- savjetovanje se možete uključiti putem sljedeće poveznice, a više informacija o svim otvorenim javnim savjetovanjima možete pronaći ovdje.

Također, portal pruža mogućnost preuzimanja dokumenta u “Word” obliku, a rok za dostavu mišljenja, odnosno komentara je završno s 21. srpnja 2017. godine.


Izdane konačne odluke za dodjelu sredstava za provedbu operacije 4.1.2. (3. natječaj)

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je konačne odluke o dodjeli sredstava za tip operacije 4.1.2. Ukupni iznos potpore je 155.485.860,22 HRK, za korisnike koji su se javili na treći natječaj za provedbu operacije 4.1.2. " Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš". Korisnici svoje odluke mogu pogledati u AGRONET sustavu, a konačna rang lista dostupna je niže.

Ovaj je natječaj bio raspisan od 27. studenoga 2015. do 27. siječnja 2016, a na natječaj je zaprimljen 221 Zahtjev za potporu s traženim iznosom potpore od 337.779.851,67 HRK. Više informacija, kao i samu konačnu rang listu možete pogledati ovdje.


Izložba „Gorski žubor“

Prirodoslovni muzej Rijeka poziva sve zainteresirane na izložbu pod nazivom „Gorski žubor“ u Kaštel Zrinskih, Brod na Kupi, 06. srpnja 2017. godine, s početkom u 18.00 sati.

Tog dana održat će se otvorenje već spomenute izložbe, a riječ je o izložbi fotografija gđe. Višnje Bolf, koja je ujedno i članica LAG-a Gorski kotar.


Festival Kotar FEST!

Festival već poznatog imena – Kotar FEST! Ove se godine održava po šesti put u periodu od 07. do 09. srpnja 2017. godine u Delnicama.

Kao i svake godine pripremljena su brojna događanja uključujući predstave, filmove i radionice različitih karaktera koje, uz cjelokupni program i raspored možete pronaći na web stranici Festivala – www.kotarfest.com.

Dođite i zabavite se, jer zabava je zagarantirana!


Ravna Gora u znaku proslave 80 godina turizma u toj Općini

U subotu, 08. srpnja 2017. godine će u Ravnoj gori sve biti u znaku proslave 80-te godišnjice turizma.

Cjelodnevna događanja od malonogometnog turnira, posjeta staništu borovnica (izletište Javorova kosa) preko izložbe domaćih proizvoda i suvenira i edukacije o ljekovitom bilju.

Također, bit će tu i divovske štrudle, igraonica i likovnih radionica za najmlađe, nastupa raznih KUD-ova te izbora turističke vile s titulom Eko barunica 2017.

Uz sve to, bit će i natjecanje u izradi slastica od borovnica, koncert puhačkog orkestra KUD-a "Sloga" i ostalo (više pročitajte iz programa u prilogu).

Cjelodnevna događanja obilježit će proslavu 80 godina turizma u Općini, a večer je rezervirana za pjesmu i ples uz živu glazbu (Duo Teksas, Miro Lozar i grupa Knaf).

Odaberite nešto za sebe, budite dio proslave i dobro se zabavite!


Obavijest o odgodi raspisivanja drugog natječaja za tip operacije 7.2.1. PRR-a RH 2014.-2020.

Prenosimo informaciju potencijalnim korisnicima kako se odgađa raspisivanje drugog natječaja za tip operacije 7.2.1., najavljenog za 03. srpnja 2017. godine.

O novom datumu raspisivanja natječaja za tip operacije 7.2.1. i datumima održavanja radionica u svrhu pripreme korisnika za navedeni natječaj, bit će dostupne pravovremene obavijesti putem mrežnih stranica i profila na društvenim mrežama Agencije za plaćanja i Ministarstva poljoprivrede.

Razlog odgode je rad na obradi prvog natječaja za tip operacije 7.2.1., koji će uskoro biti završen. Završetkom obrade, odnosno izdavanjem konačnih odluka od strane Agencije za plaćanja, steći će se uvjeti za objavu drugog natječaja.


Sudjelovanje LAG-a Gorski kotar na manifestaciji promocije i prodaje autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije

LAG Gorski kotar 03. srpnja 2017. godine sudjelovao je na otvorenju manifestacije pod nazivom „Promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije“ u organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije.

Manifestacija traje do 07. srpnja 2017. godine, u vremenskom periodu od 09.00 do 14.00 sati (Trg 111. brigade HV, Rijeka).

Cilj ove manifestacije je promocija lokalnih proizvođača i njihovih autohtonih proizvoda te promocija kraja u kojem žive. Time se, također, daje naglasak na prepoznatljivost naše Županije.

I goranski proizvođači sudjeluju na sajmu, te uz ostale predstavljaju našu zeleno-plavu županiju.


Foto natječaj LAG-a Gorski kotar

LAG je zatvorio Foto natječaj za najljepšu fotografiju Gorskog kotara. Pristigao je izuzetno veliki broj fotografija iz svih dijelova Gorskog kotara te žiri čeka težak posao.

Najljepša fotografija bit će nagrađena s košarom goranskih proizvoda u vrijednosti petstotinjak kuna.

Zahvaljujemo se svima na dostavljenim fotografijama i sudjelovanju, a za sve informacije potrebno je pratiti stranicu LAG-a.

LAG će u sklopu predmetnog natječaja organizirati svečanu dodjelu nagrade te izložbu fotografija, no o svemu nešto više u narednom tjednu.


Radionice LAG-a Gorski kotar

16. svibnja 2017. godine smo u prostorima Osnovne škole u Moravicama održali predavanje na temu mjera Programa ruralnog razvoja uvrštenih u Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Gorski kotar, a sve s ciljem animiranja i educiranja lokalnog stanovništva s područja LAG-a.

 

 

 

 

 

 


Predavanje - mjere programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Poziv na predavanje preuzmite ovdje.

Mjesto i termin: Moravice (Osnova škola, Školska 3), 16. svibnja 2017. godine u 18.00 h.

Tema: Informiranje stanovništa s područja LAG-a Gorski kotar o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava Europske unije kroz Program razvoja ruralnog razvoja i Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Gorski kotar


Javna rasprava o prijedlogu Pravilnika za podmjeru 4.1. Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Putem portala e-savjetovanje, u javnu je raspravu pušten Pravilnik o provedbi podmjere 4.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Pozivaju se svi zainteresirani dionici da dostave svoje konstruktivne prijedloge, kojima bi se oplemenila konačna inačica Pravilnika po kojem će se provoditi već prvi sljedeći natječaj, najavljen za travanj ove godine.

U e-savjetovanje se možete uključiti putem sljedeće povezniceukoliko niste registrirani, učinite to već danas.

Također, portal pruža mogućnost preuzimanja dokumenta, a rok za dostavu mišljenja, odnosno komentara je završno s 21. ožujkom 2017. godine.

Ključne novosti koje se predlažu za predmetni Pravilnik možete pronaći ovdje.


Najavljeni tečajevi Savjetodavne službe

Savjetodavna služba, za korisnike IAKS mjera (M10, M11) u periodu od 16. ožujka do 03. lipnja 2017. godine održava tečajeve za Održivo upravljanje tlom, vodom, gnojivom i pesticidima; Ekološki uzgoj – uvod; Poljoprivredno okolišna načela u praksi.

Tečajevi se održavaju na području Primorsko-goranske županije, a točne datume održavanja pojedinih tečajeva te mogućnost prijave možete pogledati u dokumentu iz priloga.

 


Podnošenje Jedinstvenih zahtjeva za potporu za 2017. godinu

Od 06. ožujka 2017. godine omogućeno je poljoprivrednim proizvođačima podnošenje Jedinstvenih zahtjeva za potporu za 2017. godinu.

Izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja provode se na isti način kao dvije protekle godine (2015.-2016.) uz nekoliko novih uvjeta za ostvarivanje potpore koje možete pronaći ovdje.

 


Objavljen novi Pravilnik za korisnike IAKS mjera

Molimo sve korisnike IAKS mjera iz Programa ruralnog razvoja da obrate pažnju na Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi  i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2017. godinu koji je objavljen u Narodnim novinama broj 19.

U istom je broju Narodnih novina objavljen i Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o određivanju područja s prirodnim ili ostalim posebnim ograničenjima.


Agencija za plaćanja započela s izdavanjem Odluka s drugog natječaja za tip operacije 4.1.1. – sektor voća i povrća

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava korisnicima koji su aplicirali na 2. natječaj u okviru mjere M04 "Ulaganja u fizičku imovinu", podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" za sektor voća i povrća.

Korisnici koji su aplicirali na navedeni natječaj, Odluke Agencije za plaćanja mogu preuzeti u aplikaciji AGRONET, a informacije o obradi natječaja i Privremenoj rang listi možete pronaći ovdje. 


LAG-ovi s područja Primorsko-goranske županije održali konferenciju za novinare u prostorima Primorsko-goranske županije

U sjedištu Županije predstavnici lokalnih akcijskih grupa s područja Primorsko-goranske županije održali su konferenciju za novinare na kojoj su objavili rezultate natječaja Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. u okviru mjere 19 LEADER, kojom je LAG-ovima dodijeljeno više od 463 milijuna kuna, od čega LAG-ovima u PGŽ više od 34 milijuna kuna.

LAG-ovi s područja PGŽ-a bili su visoko rangirani i ocijenjeni u svojim prijavama kao i njihove Lokalne razvojne strategije.

Više o detaljima o svakom LAG-u pročitajte ovdje.


Objavljen Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2017. godini

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavljuje Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2017. godini iz Državnog proračuna RH i fondova Europske unije.

Godišnji plan prikazuje i okvirne rokove raspisivanja i završetka natječaja, te potpisivanja ugovora, a informacije u godišnjem planu podložne su dopunama te će biti ažurirane po potrebi.

Godišnji plan možete pronaći ovdje.


Sajam kontinentalnog turizma – Wellcone 2017.

Sajam kontinentalnog turizma je u organizaciji Zagorje International d.o.o., a održat će se 10. svibnja 2017. godine u prostorima zagrebačkog Velesajma.

U sklopu Sajma bit će organizirana i cjelodnevna konferencija.

Za sudjelovanje na predmetnom Sajmu kao izlagač ili posjetitelj potrebna je prijava putem obrasca. Uz to, u prilogu Vam dostavljamo i pismo namjere te program Konferencije.

Konferencija - poziv (.pdf) | Obrazac za prijavu - konferencija (.pdf)

Obrazac za prijavu - sajam (.pdf) | Pismo namjere - izlagači (.pdf)


Natječaj za donaciju OTP Banke

U sklopu svog donacijskog programa Zeleno svjetlo za OTP banka raspisuje Javni natječaj za dodjelu donacija u 2017. godini. 

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju registrirane udruge, klubovi i ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. 

Natječaj je otvoren do 20. ožujka 2017. godine.

Više o uvjetima i pravilima predmetnog Natječaja možete saznati ovdje.


Lista kandidata koji zadovoljavaju uvjete pismene provjere znanja i sposobnosti te se pozivaju na intervju

Na temelju Natječaja LAG-a Gorski kotar za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto stručnog/ne suradnika/ce u uredu LAG-a Gorski kotar objavljenog 30. siječnja 2017. godine, a koji je trajao zaključno s 09. veljačom 2017. godine odabrani su kandidati koji su zadovoljili prag prolaznosti od 50%, a koji je uvjetovan predmetnim Natječajem, za pismeni dio testiranja znanja i sposobnosti. Kandidati će biti naknadno, usmeno obavješteni o terminu intervjua kao završnog dijela testiranja.

 

  

Podsjetnik – Predavanje o IAKS mjerama PRR-a RH 2014.-2020. na području LAG-a Gorski kotar

Na području LAG-a Gorski kotar, točnije u Općini Ravna Gora (SPC "Goranka", I.G.Kovačića 174) održat će se Informativno predavanje o IAKS mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dana 07. ožujka 2017. godine s početkom u 10.00 sati.

Naime, Upravljačko tijelo Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provode informativnu kampanju o IAKS mjerama ruralnog razvoja.

 

 


Objavljen je Natječaj za provedbu operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu"

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 24. veljače 2017. godine objavila Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Natječaj se provodi sukladno članku 17. Pravilnika o provedbi Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. (NN 71/2016; NN 15/2017; NN 17/2017).

Ukupan iznos javnih sredstava je 50.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a zahtjevi se mogu popunjavati u periodu od 18. travnja do 18. svibnja 2017. godine.

Više o prihvatljivim korisnicima kao i tekst Natječaja uz priloge možete pronaći ovdje.


1. Konferencija "Održivog razvoja Gorskog kotara"

Dana 10. ožujka 2017. godine s početkom u 09.30 sati, Skrad (prostori LRA Pins d.o.o.), u organizaciji Goranske ekološke inicijative, Udruge "Eko Kvarner" te Lokalne razvojne Agencije PINS d.o.o. održat će se 1. Konferencija "Održivog razvoja Gorskog kotara".

 

 


Poziv za predstavljanje znanstvenih i stručnih projekata – "Interdisciplinarnom suradnjom do bolje kvalitete života u ruralnim prostorima"

Otvoren je Poziv za predstavljanje znanstvenih i stručnih projekata u okviru poster- sekcije "Interdisciplinarnom suradnjom do bolje kvalitete života u ruralnim prostorima".

Poziv je namijenjen znanstvenicima i stručnjacima svih struka koji svojim znanstvenim ili stručnim projektima pridonose razvoju ruralnog prostora (geografi, agronomi, prostorni planeri, arhitekti, konzervatori, sociolozi, etnolozi, razne tehničke struke itd.).

Rok za prijavu teme postera je 20. ožujak 2017. godine.

Više o ovome možete saznati iz Poziva koji dostavljamo u prilogu (.pdf) ili ovdje.


Ispravak Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Mjere 07 »Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., NN 17/2017

Nakon uspoređivanja s izvornim tekstom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Mjere 07 »Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., koji je objavljen u »Narodnim novinama« broj 15/17, utvrđena je tiskarska pogreška te se daje sljedeći...

 

 


Otvoreno novo savjetovanje

Tema savjetovanja je: Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o provedbi mjere M4 »Ulaganja u fizičku imovinu«, podmjere 4.3. »Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva«, tipa operacije 4.3.3. »Ulaganje u šumsku infrastrukturu« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Opis savjetovanja: Pravilnikom o provedbi mjere M4 »Ulaganja u fizičku imovinu«, podmjere 4.3. »Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva«, tip operacije 4.3.3. »Ulaganje u šumsku infrastrukturu« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. dodjeljuje se potpora za ulaganja u primarnu i sekundarnu šumsku infrastrukturu (šumske ceste i traktorske puteve) Izmjenama i dopunama Pravilnika su pojednostavljene procedure provedbe, smanjeno administrativno opterećenje korisnika, uklonjene uočene manjkavosti i nelogičnosti iz prethodnog natječaja i proširen krug mogućih korisnika potpore.

Savjetovanje je otvoreno do 22.ožujka 2017. godine, a nalazi se ovdje.


Objavljen je Natječaj "Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva"

U okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga izravno će se odgovoriti na društvene potrebe ranjivih skupina razvoj posebno prilagođenih programa osposobljavanja i/ili usavršavanja ranjivih  skupina za veću zapošljivost u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga potiče suradnju obrazovnih ustanova, kao subjekata čija je primarna uloga razvijanje i provedba programa, udruga kao subjekata koji će dati smjernice razvijanja programa, osobito vezano uz specifičnosti ciljnih skupina, te poslodavca kao subjekata koji će omogućiti učenje na radnom mjestu s ciljem najbržeg i najkvalitetnijeg stjecanja potrebnih vještina za rad u turizmu i ugostiteljstvu.

 

 


Dežurstvo Hrvatske banke za obnovu i razvitak u LAG-u Gorski kotar

Dana 27. veljače 2017. godine održat će se redovno mjesečno dežurstvo Hrvatske banke za obnovu i razvitak, točnije voditeljice Područnog ureda Rijeka, Vesne Bartolović.

Svi zainteresirani za informiranje o kreditnim linijama i mogućnostima vezanih za poduzetništvo mogu doći u prostore LAG-a Gorski kotar (Lokve) u vremenskom periodu od 10.00 do 14.00 sati.


Započelo izdavanje odluka s drugog natječaja za tip operacije 4.1.1. – sektor svinjogojstva i peradarstva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava korisnicima koji su aplicirali na 2. natječaj u okviru Mjere 4 "Ulaganja u fizičku imovinu"; podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva"; tipa operacije 4.1.1. "Rekonstruiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" za sektor svinjogojstva i peradarstva.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje, a informacije o obradi natječaja i privremenu rang listu možete pronaći ovdje.


Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" te izmjena Natječaja za tip operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava"

U Narodnim novinama br. 15/2017 objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima".

Predmetni Pravilnik dostupan je ovdje.

Vezano za tip operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 23. veljače 2017. godine izmjene Natječaja predmetnog tipa operacije.

Sve izmjene natječaja i ostale detalje o navedenoj operaciji možete pogledati ovdje.


Objavljen Vodič za korisnike tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava"

Na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljen je Vodič za korisnike tipa operacije 6.3.1. za drugi Natječaj za provedbu podmjere 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Podsjećamo, prihvatljivi korisnici u skladu s Prilogom I, točkom 2. Natječaja su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura.

Vodič možete pogledati ovdje.


Važna napomena za korisnike u operaciji 7.1.1.

Korisnici u operaciji 7.1.1. koji su podnijeli zahtjev za potporu temeljem Natječaja za provedbu podmjere 7.1. »Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti« – provedba operacije 7.1.1.

 

 

 

 


Javni poziv Ministarstva turizma za strukovne udruge za provođenje edukativnih programa/projekata

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za strukovne udruge kojima će se sufinancirati projekti koji djeluju u turizmu i ugostiteljstvu.

Cilj je podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, a bespovratna sredstva tj. financijske potpore će se dodjeljivati za projekte i programe stručnog osposobljavanja i usavršavanja strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu.

 

 


Strukovno osposobljavanje u sklopu Mjere 01- "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja"

Zainteresirani korisnici određenih mjera za strukovna osposobljavanja po odobrenom programu organizira i provodi Savjetodavna služba na cijelom području Republike Hrvatske, a najavljuje se na internetskoj stranici Savjetodavne službe (www.savjetodavna.hr).

Pregled tečajeva strukovnog osposobljavanja za tip operacije 1.1.1. i tip operacije 1.1.2. možete pogledati ovdje.

 


Otvorene prijave za financiranje DEAR projekata

Hrvatska zajednica županija će i ove godine, u sklopu LADDER projekta sufinancirati mikro-projekte na lokalnoj razini u trajanju od pet mjeseci, a bit će usmjerene na obrazovanje za razvoj i podizanje svijesti.

 

 


Informativna kampanja o IAKS mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Na području LAG-a Gorski kotar, točnije u Općini Ravna Gora (SPC "Goranka", I.G.Kovačića 174) održat će se Informativno predavanje o IAKS mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dana 07. ožujka 2017. godine s početkom u 10.00 sati.

 


Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava odabranim Lokalnim akcijskim grupama u okviru provedbe podmjere 19.2, 19.3. i 19.4. Mjere 19 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Predsjednik LAG-a Gorski kotar, g. Petar Mamula je dana 16. veljače 2017. godine u prostorima Ministarstva poljoprivrede, u Zagrebu, sudjelovao na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli sredstava za provedbu podmjera 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije"; 19.3. "Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a" i 19.4. "Tekući troškovi i animacija" Mjere 19 "LEADER (CLLD)".

 


Lista kandidata koji zadovoljavaju formalne uvjete natječaja na mjesto stručnog/ne suradnika/ce u LAG-u Gorski kotar i pozivaju na pismenu provjeru znanja i sposobnosti

Na temelju Natječaja LAG-a Gorski kotar za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto stručnog/ne suradnika/ce u uredu LAG-a Gorski kotar objavljenog 30. siječnja 2017. godine, a koji je trajao zaključno s 09. veljačom 2017. godine odabrani su kandidati koji zadovoljavaju formalne uvjete. Kandidati se pozivaju dana 24. veljače 2017. godine, s početkom u 12.00 sati u Vijećnicu Općine Lokve (Šetalište Golubinjak 6, 51 316 Lokve) da pristupe pismenoj provjeri znanja i sposobnosti.

 

 


Informativna kampanja o IAKS mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Na području LAG-a Gorski kotar, točnije u Općini Ravna Gora (SPC "Goranka", I.G.Kovačića 174) održat će se Informativno predavanje o IAKS mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dana 07. ožujka 2017. godine s početkom u 10.00 sati.

 

 


Europska komisija pokrenula Javnu raspravu o budućnosti zajedničke poljoprivredne politike

Europska komisija je 02. veljače 2017. godine, u Bruxellesu pokrenula prvu fazu koja uključuje modernizaciju i pojednostavljenje zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) otvaranjem tromjesečne Javne rasprave koja će trajati 12 tjedana tijekom kojih će poljoprivrednici, organizacije, građani i ostali zainteresirani imati priliku izjasniti se o budućnosti zajedničke poljoprivredne politike.

Rezultat Javne rasprave bit će objavljen na Internetu, a povjerenik, g. Hogan predstavit će ih na Konferenciji koja će se održati u srpnju 2017. godine, u Bruxellesu.

Više o ovome pročitajte ovdje.


Otvoreno novo E-savjetovanje s temom prijedloga Uredbe u pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka

Otvoreno je novo E-savjetovanje s temom prijedloga Uredbe u pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka.

Naime, sektor proizvodnje mlijeka suočio se s tržišnim poremećajem uslijed čega je Europska komisija, uzimajući u obzir Uredbu (EU) br. 1308/2013, u skladu sa svojim ovlastima, donijela Delegiranu uredbu Komisije (EU) 2016/1613 o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka.

Predmetno savjetovanje je otvoreno do 21. veljače 2017. godine, a možete ga pronaći ovdje.


Održan Okrugli stol: "Razvoj lokalne zajednice kroz EU fondove i poljoprivredu"

Poslovni dnevnik je 07. veljače 2017. godine, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija organizirao Okrugli stol pod nazivom "Razvoj lokalne zajednice kroz EU fondove i poljoprivredu".

Na predmetnom Okruglom stolu sudjelovao je i predsjednik LAG-a Gorski kotar, ujedno i zamjenik župana Primorsko-goranskog, g. Petar Mamula.

Cilj okupljanja bio je poticanje procesa decentralizacije i jačanja uloge županija u ruralnom razvoju, promocije i izgradnje poduzetničke infrastrukture i potpornih institucija na lokalnom nivou te postizanje jače sinergije jedinica lokalne samouprave i poljoprivrednika/poduzetnika.

Više o ovome možete pročitati ovdje.


U tijeku je natječaj za posao u LAG-u Gorski kotar na mjesto stručnog/ce suradnika/ce

LAG Gorski kotar objavio je natječaj za posao u uredu LAG-a na mjesto stručnog/ne suradnika/ce zbog povećanja obima posla.

Natječaj je otvoren do 09. veljače 2017. godine, a više pročitajte iz dopisa u prilogu.


Sastanak predstavnika goranskih udruga privatnih šumovlasnika s ministrom poljoprivrede

Vezano za sastanak održan 31. siječnja 2017. godine u prostorima Ministarstva poljoprivrede u nastavku donosimo, u cijelosti, kratki osvrt predstavnika udruga goranskih privatnih šumovlasnika.

Predstavnici goranskih udruga privatnih šumovlasnika, Siniša Lakota, Igor Pleše i Davor Košmrlj, 31.01.2017. sudjelovali su na sastanku sa ministrom g. Tolušićem te doministrom g. Francetićem u Ministarstvu poljoprivrede. Tema sastanka, očekivano, Naredba o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje potkornjaka u goranskim šumama.

 Održavanje info radionica za tip operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava"

Objavljen je Natječaj za tip operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", a prijave se mogu podnositi od 27. veljače 2017. godine od 12:00:00 sati do 27. ožujka 2017. godine do 23:59:59 sati, a sukladno tome bit će organizirane četiri radionice na temu istog.

Cilj radionice je upoznati korisnike s načinom provedbe nadolazećeg drugog natječaja za podmjeru 6.3.

Na radionici će biti predstavljene teme vezane uz postupak prijave, izrade poslovnog plana, obaveza i dr.

Raspored radionica i više informacija o ovoj temi pročitajte ovdje.


Starije vijesti

Područje LAG-a

Gradovi

Delnice Vrbovsko
Čabar
Općine
Brod Moravice Fužine
Lokve Mrkopalj
Ravna Gora Skrad

Ova internet stranica sufinancirana je iz EU pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER. Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost LAG-a "Gorski kotar" i ne odražava nužno stajalište Europske unije.

 

PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA

TOPOGRAFSKA KARTA LAG-a GORSKI KOTAR

Mjerilo 1:100.000
Izradio: Zavod za prostorno uređenje PGŽ-a