Home > Novosti > Novi natječaj vrijedan 20 milijuna HRK za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Novi natječaj vrijedan 20 milijuna HRK za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 30. listopada 2020. godine deseti Natječaj za provedbupodmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.

Ukupna vrijednost objavljenog natječaja je 20.000.000,00 HRK, a intenzitet potpore iznosi do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta koji su predmet Natječaja za štete uzrokovane elementarnom/prirodnom nepogodom u periodu od 01.01.2019. godine; štete uzrokovane katastrofalnim događajem.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu počinje od 06. studenoga 2020. godine od 12.00 sati do 29. siječnja 2021. godine do 12.00 sati.

Više informacija možete pročitati ovdje.

 

Izvor: https://www.apprrr.hr/novi-natjecaj-vrijedan-20-milijuna-kuna-za-obnovu-poljoprivrednog-zemljista-i-proizvodnog-potencijala/

 

Leave a Reply