Home > Novosti > Nastavak Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Nastavak Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu

Na sjednici Vlade RH održane dana 27. kolovoza 2020. godine usvojen je Program Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Njime će se provoditi edukacija djece u prvim razredima osnovnih škola i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu. Također bit će omogućeni i bolji uvjeti za pozicioniranje meda s hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Med koji će se dodijeliti učenicima prvih razreda osnovnih škola bit će zapakiran u Nacionalnu staklenku za med. Svaka staklenka koja se označava znakom Med hrvatskih pčelinjaka ujedno je označena i jedinstvenim serijskim brojem, putem kojeg pomoću internetske aplikacije koja je namijenjena potrošačima na www.med.hapih.hr svaki potrošač može provjeriti koji je pčelar, gdje i kada proizveo taj med.

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece o važnosti konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti.

Više o ovome možete pronaći ovdje.

 

Izvor: https://www.apprrr.hr/nastavak-programa-skolski-medni-dan-s-hrvatskih-pcelinjaka-za-2020-godinu/

Leave a Reply