Home > Novosti > Izmjena Pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima

Izmjena Pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima

Obavještavaju se svi primarni poljoprivredni proizvođači za sektor biljne proizvodnje te sektor stočarstva da je dana 03. srpnja 2020. godine objavljen Pravilnik o izmjenama pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini.

S obzirom da se značajan broj korisnika u prethodnom roku nije očitovao, izmjenom Pravilnika otvoren je dodatni rok za prihvaćanje Odluka na AGRONET-u.

Korisnici koji su u prvotnom roku prihvatili prava i obaveze, nisu navedeni u ovoj Odluci i ne trebaju se očitovati s obzirom da su se već očitovali.

Korisnici, koji se još nisu očitovali, a kojima su objavljene Odluke za svaku Mjeru/Podmjeru na AGRONET-u za koju imaju uvjete, se pozivaju da se od 10. do 20. srpnja 2020. putem AGRONET-a očituju o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke o svim prihvatljivim korisnicima. Također, pozivaju se i proizvođači sjemena, loznih cijepova i voćnih sadnica da se putem AGRONET-a očituju o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke o svim prihvatljivim korisnicima za Mjeru 4. ” Potpora za proizvodnju poljoprivrednog reprodukcijskog materijala” u navedenom roku.

U slučaju da korisnik ne prihvati navedena prava i obveze, odnosno ne očituje se do 20. srpnja 2020., smatra se da isti nije prihvatio prava i obveze navedene u Odluci te mu potpora neće biti isplaćena.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati ovdje.

 

Izvor: https://www.apprrr.hr/izmjena-pravilnika-o-provedbi-programa-potpore-primarnim-poljoprivrednim-proizvodacima-od-sutra-novi-rok-za-prihvacanje-odluka-na-agronet-u/

Leave a Reply