Home > Novosti > Objavljena dva nova poziva za programe informiranja i promocije poljoprivrednih proizvoda, Enjoy it’s from Europe

Objavljena dva nova poziva za programe informiranja i promocije poljoprivrednih proizvoda, Enjoy it’s from Europe

Europska komisija objavila je dva nova poziva (https://ec.europa.eu/chafea/agri/en/news/2020-additional-calls-proposals-published) za podnošenje prijedloga za programe promocije poljoprivrednih proizvoda u svijetu i unutar Europske unije u skladu s Uredbom (EU) br. 1144/2014 Europskog parlamenta i Vijeća o mjerama informiranja i promocije u vezi s poljoprivrednim proizvodima koja se provode na unutarnjem tržištu i u trećim zemljama (poveznica: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:32014R1144&from=HR ) s rokom predaje do 27. kolovoza 2020.

Prijedlozi će se početi zaprimati od 07. srpnja 2020. godine.

Nepovratna sredstva EU usmjerena na obnavljanje normalnih tržišnih uvjeta, iznose do 85% opravdanih troškova.
Ovo je prvi put da Komisija raspisuje takve pozive, u slučaju ozbiljnih poremećaja na tržištu i kada se na promotivne akcije gleda kao na odgovarajući odgovor na situaciju. Kriza COVID-19 imala je značajan utjecaj na specifične poljoprivredno-prehrambene sektore, uglavnom zbog brzih promjena u potražnji i zatvaranju restorana, barova i kafića diljem Europske unije.

Pozivi će biti otvoreni do 27. kolovoza 2020.

Jedan poziv posvećen je SIMPLE programima na koje se može prijaviti jedna ili više organizacija iz iste države Europske unije. Drugi je program MULTI, koji mogu podnijeti najmanje dvije nacionalne organizacije iz najmanje dvije države članice ili jedna ili više europskih organizacija.

POZIV NA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA SIMPLE (https://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/other_eu_prog/agriprod/wp-call/call-fiche_agri-simple-2020-crisis_en.pdf) dostupno samo na engleskom jeziku.
POZIV NA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA MULTI (https://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/other_eu_prog/agriprod/wp-call/call-fiche_agri-multi-2020-crisis_en.pdf) dostupno samo na engleskom jeziku.

 

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/objavljena-dva-nova-poziva-za-programe-informiranja-i-promocije-poljoprivrednih-proizvoda-enjoy-it-s-from-europe/4073

Leave a Reply