Home > Novosti > Objava rezultata Prvog LAG natječaja za provedbu mjere 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Objava rezultata Prvog LAG natječaja za provedbu mjere 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

LAG Gorski kotar je za Prvi LAG Natječaj za provedbu mjere 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ koji je sukladan TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. -2020. godine, otvorenog 24. svibnja 2018. godine, imao je na raspolaganju 2.337.142,50 HRK, odnosno dovoljno sredstava za dvadeset i jednu potpora u iznosu od 111.292,50 HRK.

Na Natječaj se prijavilo dvadeset i jedan nositelj projekta, koji su nakon administrativne kontrole i ocjenjivanja zadovoljili sve uvjete propisane Natječajem. Na sjednici Upravnog odbora LAG-a Gorski kotar održanoj 28. prosinca 2018. godine u Lokvama, odlučeno je da se za svih dvadeset i jedan prijavitelja donose Odluke o odabiru projekta.

Temeljem Pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i Podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« unutar Mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. LAG Gorski kotar nakon odabira projekata, podnosi Zahtjeve za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) koja vrši administrativnu kontrolu, nakon čega APPRRR izdaje Odluku o odbijanju Zahtjeva za potporu ili Odluku o dodjeli sredstava.

LAG Gorski kotar čestita svim nositeljima projekata, te im želi uspješnu provedbu projektnih aktivnosti!

Leave a Reply