Home > LAG natječaj za tip operacije 7.4.1. > LAG Gorski kotar sudjelovao na trodnevnim edukativnim radionicama u Višnjici

LAG Gorski kotar sudjelovao na trodnevnim edukativnim radionicama u Višnjici

LAG Gorski kotar sudjelovao je na trodnevnim radionicama u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Mreže za ruralni razvoj, LEADER mreže Hrvatske u suradnji s LAG-om „Marinianis“ u periodu od 3. listopada do 5.listopada 2018. godine.

Radionice su održane za LAG-ove pod nazivom  „Zajedno do uspješnog lokalnog razvoja – analiza provedbe Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske“.

Cilj radionice bio je informiranje i edukacija LAG-ova u vezi LAG natječaja za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, analiza provedbe prvih LAG Natječaja za tip operacije 6.3.1. – “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” i provedba natječaja za tip operacije 19.3.1.“Priprema aktivnosti projekata suradnje”, tip operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekata suradnje” i tip operacije 19.4.1. „Tekući troškovi i animacija“

Na radionicama su sudjelovale djelatnice ureda LAG-a Gorski kotar, uz radionice sudionici su imali organizirani terenski obilazak  LAG područja, odnosno Virovitičko-podravske županije, područja LAG-a Marinianis –  obilazak primjera dobre prakse u provedbi razvojnih projekata; Zavičajni muzej Slatina – pružanje potpore revitalizaciji ruralnih područja; Stari podrum – projekt revitalizacije prvog hrvatskog pjenušca, dio obilaska bio je i Park prirode Papuk, predstavljanje projekata revitalizacije zaštićenih područja financiranih iz EU fondova i suradnje s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima – UNESCO Geopark Rupnica. Uz LAG Gorski kotar, na radionici su sudjelovali predstavnici LAG-ova iz cijele Republike Hrvatske, a ukupno je bilo više od 100 sudionika.

Radionice su rezultirale novim iskustvima, informacijama i znanjem, sve radionice održane su na imanju Višnjica, područje Općine Sopje u blizini grada Slatine. Imanje je staro više od dva stoljeća, a skrilo se iza perivoja prekrasnih starih lipa i kestena, visokih borova, javora i duda koji stoje kao pravi čuvari oko tog prekrasnog prostora. Na imanju možete vidjeti mnogo različitih životinja kao što su konji, mufloni i jeleni koji se uzgajaju u sklopu imanja koje je 7 km udaljeno od Višnjice, a nalazi se na prostoru od 40-tak hektara.

 

 

Informacije vezane uz radionice možete pročitati i  ovdje.

Leave a Reply