Home > Novosti > LAG GORSKI KOTAR UGOSTIO GRUPU STUDENATA U SKLOPU MEĐUNUNARODNOG STUDENTSKOG KONGRESA „REALIZE RURAL“

LAG GORSKI KOTAR UGOSTIO GRUPU STUDENATA U SKLOPU MEĐUNUNARODNOG STUDENTSKOG KONGRESA „REALIZE RURAL“

21. rujna 2018. godine LAG Gorski kotar ugostio je grupu studenata koji su u sklopu međunarodnog studentskog kongresa “Realize rural” u organizaciji studentske udruge EGEA posjetili Gorski kotar. Predstavnici LAG-a Gorski kotar predstavili su rad LAG-a te objasnili ulogu LAG-a u razvoju  i revitalizaciji ruralnog prostora Gorskog kotara.

LAG Gorski kotar studentima je kroz kratak film prezentirao svoju regiju i prednosti koje ona nudi, a nakon pozdravnog govora predsjednice LAG-a Sanje Čop,  voditeljica LAG-a Andrea Vukelić održala  je kratku prezentaciju o LAG-u, u kojoj je objasnila  svrhu LAG -a, kako funkcionira, koji su budući planovi i koja je uloga LAG-a u usporedbi s drugim državama u Europi obzirom da su bili prisutni studenti iz raznih dijelova Europe. Najviše pitanja i diskusije nakon izlaganja bilo je vezano za šumarstvo i ruralni turizam kao pokretač e razvoja Gorskog kotara, a studenti su ujedno iznesli primjere iz svojih zemalja.

Studenti geografije nakon prezentacijskog dijela, otišli su u posjet domaćem proizvođaču likera Vidu Arbanasa u kuću prirode Kotač  koji im je primjerima dobre prakse predstavio svoja prepoznatljiva alkoholna pića; aperitive, digestive i desertne likere domaće proizvodnje.

Studenti su u sklopu terenskog obilaska posjetili Park šumu Golubinjak u Lokvama te Zeleni Vir i Vražji prolazu u Skradu.

   

 

   

Leave a Reply