Home > Novosti > Suradnja Gorskog kotara i francuskih planinskih regija

Suradnja Gorskog kotara i francuskih planinskih regija

Zamjenik župana Petar Mamula zajedno sa predstavnicima LAG-a Gorski kotar posjetio je područje departmana Isere u regiji Rhone-Alpes u Francuskoj. Na susretu koji je organiziran u suradnji s francuskim veleposlanstvom u Zagrebu, razgovaralo se o primjerima kako Francuska podupire svoja planinska područja.

Razmijenjena su i iskustva po pitanju odnosa prema planinskim regijama, a razgovaralo se i o razvoju zajedničkog projekta koji bi se bavio poboljšanjem položaja Gorskog kotara s hrvatske i departmana Isere s francuske strane. Takav zajednički projekt bio bi kandidiran za sredstva francuskog ministarstva vanjskih poslova.

Sa francuske strane razgovorima su prisustvovali predstavnici zajednice općina departmana Isere, predstavnici LAG područja, poljoprivredne komore i udruge poljoprivrednih proizvođača. Domaćini i predstavnici francuskog veleposlanstva su izuzetno zainteresirani za suradnju s Gorskim kotarom, te su izrazili nadu da će pokretanje zajedničkih projekata pokrenuti intenzivniju suradnju između Francuske i Hrvatske!

Više pročitajte ovdje: https://www.pgz.hr/arhiva_novosti?year=2018&yearActive=yes&month=2&newsid=4787

Leave a Reply